Banner
Banner
Banner

Световна Седмица на Кърменето ССК 2012

May 14th, 2012

Добре дошли на вашата ССК 2012! Мотото на тазгодишната Седмица на кърмене е

Да разберем миналото –

…………. да планираме бъдещето

wbw-header

Преди 20 години Световният алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA), чийто член-съосновател е Ла Лече Лига, организира първата Световна Седмица на Кърмене (ССК). В България ССК се организира от 2004 със съосновател и основен съорганизатор Ла Лече Лига България. Мотото на кампанията преди 20 години беше “Инициативата Болница – приятел на бебето”. Толкова много се случи в тези 20 години, че е време да празнуваме, но също така и да погледнем назад, да разберем какво се е случило и защо. И тогава да планираме какво може да се направи, за да се подкрепят всички жени, за да могат оптимално да хранят и да се грижат за своите бебета и малки деца.

Цели на ССК 2012:

1. Да си припомним какво се с случило в последните 20 години по отношение на храненето на бебетата и малките деца.


2. Да празнуваме успехите и постиженията на национално, регионално и глобално ниво и да покажем на света какво вършим на национално ниво.


3. Да оценим статуса на въвеждането на Глобалната стратегия за хранене на бебетата и малките деца.


4. Да призовем за действия за прехвърляне на мостове през оставащите пролуки в политиките и програмите за кърмене и стратегията за хранене на бебетата и малките деца.


5. Да привлечем публично внимание на настоящото положение на политиките и програмите за кърмене и стратегията за хранене на бебетата и малките деца.


Очаквайте скоро новини за ССК 2012 в България. Включете се с активности и участие в събитията, близо до вас. На сайта на Ла Лече Лига ще публикуваме програма за предстоящи събития, в които можете да участвате с организация, идеи, дейности, присъствие и да подкрепите кърмещите майки в страната ни и Ла Лече Лига България.

Има много начини, по които можете да се включите, да участвате, да споделите и обмените опит и да изразите подкрепата си за всички майки, за да постигат целите си в кърменето. Следете в сайта на Ла Лече Лига, участвайте в дискусиите на Фейсбук страницата ни, потърсете най-близката ЛЛЛ група до вас. Вашите идеи, действия и подкрепа са добре дошли!

Очакваме ви!

WABA IBFAN La Leche League International ILCA Wellstart International ABM UNICEF WHO

http://worldbreastfeedingweek.org/

Казанлъшката ЛЛЛ група, Световна седмица на кърмене 2010

Варненската ЛЛЛ група, Световна седмица на кърмене 2010

Пловдивската ЛЛЛ група, среща на Бебешко кафе, 2011

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Filled Under: Новини
Banner

приятели

БГ МАММА
Сдружение настоящи и бъдещи майки