Banner
Banner
Banner

Архив

ВИДЕО

УЕБИНАРИ

СЪБИТИЯ

БИБЛИОТЕКА

ВРЪЗКИ

——————————————————————————————————–

Категории

——————————————————————————————————–

Световна седмица на кърменето 2008

„Подкрепа за майките”

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в редица страни по света през първата седмица на август. У нас ще се чества за пети път – с организатори Национален Комитет по Кърмене към Министерството на Здравеопазването, Ла Лече Лига България, Център за бременни жени – Пловдив, Център Съвременни родители – София и ентусиастите от най-големия в България портал за родители www.bg-mamma.com.

Медийни партньори – списание “Моето дете”, списание “Кенгуру”, списание ‘’По-здрави”, радио FM +, BTV.
С подкрепата и участието на рекламна агенция “Remembrand”, Well Done Productions
Темата на Световната седмица на кърменето е подкрепа за кърменето за бъдещите и настоящите майки като един от ключовите фактори за успешно кърмене.
18. 07. петък, Враца, 11 часа
Семинар с медицински специалисти – “Моята роля в подкрепа на кърменето”  с гл.лекари, старши акушерки и неонатолози от родилните отделения в Северна  България. Организират:  Национален комитет по кърмене, МЗ, Национален център за обществено здраве, Център за бременни жени гр. Пловдив с подкрепата на Демократичната Комисия към посолството на САЩ.
Лектори: д-р Жана Станева, доц.д-р Ваня Недкова, д-р Анета Попиванова.
Семинарът е отворен за всички медицински лица, които работят с кърмачета. Поканват се и майки от формални и неформални групи, работещи в подкрепа на кърменето.
18.07, петък, Враца
Откриване на изложба на любителски снимки на кърмаческа тема в родилното отделение на болницата.
31.07, четвъртък, Стара Загора, 12 часа
Семинар с медицински специалисти – “Моята роля в подкрепа на кърменето” – с гл.лекари, старшите акушерки и неонатолози от родилните отделения в Южна  България Организират:  Национален комитет по кърмене, МЗ, Национален център за обществено здраве, Център за бременни жени гр. Пловдив с подкрепата на Демократичната Комисия към посолството на САЩ.
Лектори: д-р Жана Станева, Д-р Даков, д-р Анета Попиванова.
31.07, петък, Стара Загора
Откриване на изложба на любителски снимки на кърмаческа тема в родилното отделение на болницата.
1. 08. петък
- Пресконференция за откриване на ССК с участието на: МЗ, Национален комитет по кърмене,  Национален център за опазване на общественото здраве, Ла Лече Лига, Център за бременни жени гр. Пловдив, БНК ‘Заедно за децата’

- Представяне на клип в подкрепа на кърменето, съвместна продукция на Well done productions и Ла Лече Лига България. Той носи заглавието “Най-нежното нещо” и е заснет по песента на Ваня Костова “Море от нежност”.

- Aнонс на седмицата и по други медии – телевизии национални и локални, вестници и списания

- Излъчване на обучителен клип за ползите от кърменето, посветен на седмицата – изработен от Remembrand; период на излъчване 20.07 – 16.08

2.08. събота, Варна, Бургас и София
- Поход за кърмене, организиран от Ла Лече Лига, гр. Варна.
Начало 17:30 часа от площад Независимост до централния вход на Морската Градина
Походът ще завърши с хепънинг в Подкрепа на Кърменето на централния вход на Морската Градина до Слънчевия Часовник

- Ден на отворени врати Консултативен център “Майчин дом”, София -  10ч.

- Училище за бъдещи майки “МАМА” и Неонатологично отделение МБАЛ Бургас Ви канят на 2ри август на шествие в подкрепа на кърменето по случай Световната седмица на кърменето (1-7 август). Шествието ще започне в 10:00 ч. от площад Тройката, ще продължи по ул. Александровска и ще завърши със среща-разговор в ресторант “РУССКИЙ РОМАНС” на ул. Рилска № 6.
ТЕМА: “Кърменето”. Куверт в ресторанта – 3.00 лв. За информация и записване се обадете на телефони: 056/816-833; GSM – 0899-523-176, Кесова

3.08. неделя
- Откриване на уеб сайт www.mamaznae.com, посветен изцяло на кърмене и захранване на бебетата

- Обявяване и награждаване на спечелилите он-лайн конкурс за стихотворение/есе, посветено на кърменето, в най-големия портал за родители www.bg-mamma.com

- Обявяване на конкурс за най-добър журналистически материал, посветен на кърменето. Край на конкурса – в Деня на християнското семейство.

4.08. понеделник, София и Варна
Среща-хепънинг на бъдещи и настоящи родители в София от 18:00 ч. в тенис клуб „Малееви” с подкрепата и участието на Ла Лече Лига, списание „Кенгуру”, Център „Съвременни родители”, СНБМ и тенис клуб „Малееви”.

Варна, 10:00 часа
Минифорум в СБАГАЛ „Майчин Дом” по случай ССК
1. Подкрепа за майките – анонс на член на Ла Лече Лига
2. Лексия „Кърмене на новороденото”
– д-р Хариева, педиатър СБАГАЛ „Майчин Дом”
– д-р Панчева, педиатър ДО МБАЛ “Св. Марина”, член на ESPGHAN (Европейско общество по детска гастроентереология, хепатология и хранене)
3. Практически съвети и умения за кърменето
– ак. Бояджиева
– ак.Гаврилова
4. Мултимедийна презентация на UNICEF

5.08. вторник, Пловдив и Варна
Среща-хепънинг на бъдещи и настоящи майки от 18:00 ч. в гр. Пловдив в ДКЦ-1, организиран от Център за бременни жени и Ла Лече Лига с подкрепа и участие на СНБМ и детски център ‘Тон Бонбон’

Варна, 10:00 часа
АГ болница, посещение на РО в АГ болница

6.08. сряда
Габрово:
- Среща-разговор с бъдещи и настоящи майки за кърменето от 17 ч. р. с участието на майки от www.bg-mamma.com

София:
- Лекция, организирана от списание “Моето дете” -  10-12ч.  Лектор д-р Попиванова

Пловдив:
- Откриване от Кмета на града изложба с фотографиите от Конкурса за любителска снимка и връчване на наградите. 17 часа, Градската художествена галерия.

Варна, 11:00 часа
Окръжна болница: Посещение на РО в Окръжна болница

7.08. четвъртък
Русе:
- Среща-разговор с бъдещи и настоящи майки за кърменето от 18 ч. с участието на майки от www.bg-mamma.com

Закриване на Световната седмица на кърменето.

Отворени врати, консултации и лекции в Плевен, Враца, Кърджали, Стара Загора, Пазарджик, евентуално Гоце Делчев  – датите и местата ще се уточнят.

Очаква се по време на седмицата АГ отделението в гр. Стара Загора да бъде акредитирано за Болница -Приятел на Бебето.

В рамките на мероприятията списание „Кенгуру”, Ла Лече Лига и Център “Съвременни родители” организират допитване “Кой ви подкрепи да кърмите?” В духа на Летните Олимпийски игри 2008 определете шампионите в подкрепана на кърменето. Кои са те? Приятели, роднини, медицински специалисти, средства за информация … Очакваме вашите писма на адрес: София 1407, п.к. 177 и на e-mail: spisaniekenguru@mail.bg

Център за бременни жени – Пловдив организира конкурс за най-добра любителска снимка на кърмаческа тема, пак ще има наградки, ще има и фотоизложба със снимките ви. Тази година темата е: ”МОЕТО БЕБЕ – БЕЗ ШИШЕ И БИБЕРОН!”. С подкрепата на Демократичната комисия към Посолството на САЩ и активното участие на списание Кенгуру, радио FM+, Ла Лече Лига-България, Националния комитет по кърмене и най-вече на мамите от формални и неформални групи.  На снимките трябва да се вижда и бебето, и надписа ”МОЕТО БЕБЕ – БЕЗ ШИШЕ И БИБЕРОН!”. Снимките изпращайте на friendshipbg@yahoo.com. Следете информацията в www.bg-bebe.com

——————————————————————————————————————————

1-7 август 2007
Програма на ССК в България 2007

1.08. – Откриване на изложбата от фотоконкурса в Градска Художествена Галерия – Пловдив. Повече информация тук.
2.08. – Пресконференция, организирана от Министерството на Здравеопазването, участници: Национален Комитет по Кърмене, Ла Лече Лига България, Център за бременни жени – Пловдив, www.bg-mamma.com
3.08. - Среща-лекция в Mall of Sofia, организирана от сп.’Моето дете’ и Национален Комитет по Кърмене
- Среща на тема кърмене на бъдещи и настоящи майки, ДКЦ-1, пл. Понеделник пазар, Пловдив от 18 ч., организирана от Ла Лече Лига България и Център за бременни жени – Пловдив; тел. за информация 032/65 11 52. Вход свободен.
4.08. – Поход в подкрепа на кърменето, организатор Ла Лече Лига България. Начален час: 10:30, гр. Пловдив, пл. Съединение, крайна точка – Градска градина
5.08. – Среща на тема кърмене на бъдещи и настоящи майки от 11 ч., София, ул. Русалийски проход 15-17, вх.3, офис 41, организирана от Ла Лече Лига България и Център “Съвременни родители” – София; тел. за информация 02/962 26 75, 0894 39 99 41. Вход свободен.

Като част от тазгодишните инициативи за ССК има предвидено издаване на брошура за Първите дни на кърменето (темата на ССК 2007 е Ранно поставяне на гърда), както и на нов тираж на стикери за кола “Аз подкрепям кърменето!”.
Брошурите са за раздаване в болници, лекарски кабинети, АГ консултации и изобщо там, където да достигнат максимален брой майки, които биха проявили интерес към тях. Стикерите са за всички, които биха искали да облепят задната броня на колата с такъв, да дадат на приятел, лекар или друг подкрепящ идеята.
Надяваме се с общи усилия и помощ да наберем финанси:

Банкова сметка IBAN – BG91 FINV 9150 1000 0064 08
Банков код BIC – FINVBGSF
Титуляр на сметката – ДАНИЕЛ ГЕОРГИЕВ ЙОРДАНОВ
Банка – ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, клон СТАРА ЗАГОРА

Световна седмица на кърменето 1-7 август 2007

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в редица страни по света през първата седмица на август. У нас ще се чества за четвърти път – по инициатива на Ла Лече Лига – България, Центъра за бременни жени – гр.Пловдив, Национален Комитет по Кърмене и с активната подкрепа на ентусиаст(к)ите от най-големия в България портал за родители www.bg-mamma.com.
Каним ви да се присъедините към нас на 4 август – събота, на пл. Съединение, гр. Пловдив от 11 ч., за да вземем участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни.
На срещата ще може да разберете повече за това какво представлява Ла Лече Лига, да се сдобиете с материали и дори да станете член.

Център за бременни жени – Пловдив и Ла Лече Лига България
Ви канят на среща-разговор ‘Начало на кърменето’
част от Световната седмица на кърменето
Kъде: ДКЦ-1, пл. Понеделник пазар, ет.4 (Конферетна зала), тел.:032/651152
Kога: на 3 август, от 18 часа, вход свободен

сп. „Моето дете“ ви кани на лекция
„Първата среща с бебето – ранно поставяне на гърда“ част от Световната седмица на кърменето
Къде: в Mall of Sofia, бул. „Стамболийски“ № 101, на 2 ет. (в зоната за хранене)
Кога: на 3 август, от 10 часа, вход свободен
Лектор: д-р Анета Попиванова, неонатолог, Консултативен център по кърмене, Клиника по неонатология, към СБАЛАГ „Майчин дом“, София

Поход в подкрепа на кърменето
Каним ви да се присъедините към нас на 4 август – събота, Начален час: 10:30, гр. Пловдив, пл. Съединение, крайна точка – Градска градина.
Oрганизатор Ла Лече Лига България.
Това е събитие, организирано ежегодно по цял свят. Целите ни са да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Кърменето е шанс за по-здравословен живот. Кърменето е по-добрия страт в живота.
Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати да се присъединят! Нека заедно направим събитието значимо.
Вашата подкрепа е от голямо значение за всички.
На срещата ще може да разберете повече за това какво представлява Ла Лече Лига, да се сдобиете с материали и дори да станете член.

Център “Съвременни родители” и Ла Лече Лига България
Ви канят на среща-разговор ‘Начало на кърменето’
част от Световната седмица на кърменето
Kъде: София, ул. Русалийски проход 15–17, вх. 3, офис 41, телефони: 02 962-26-75, 0899 909-299, 0888-95-28-97
Kога: на 5 август, от 11 часа, вход свободен

Каним всички желаещи заедно да насърчим и подкрепим кърменето. Ще имате възможност да зададете всички онези въпроси, които не спират да ви вълнуват. На място и в неформална обстановка ще можете да поговорите с майки, кърмещи и кърмили успешно бебетата си, както и ще можете да научите повече за Ла Лече Лига България. След това със сигурност ще се чувствате по-сигурни и уверени да кърмите своите деца.

Партньори в тазгодишното провеждане на Световната седмица на кърменето в България са:
Министерство на здравеопазването
Ла Лече Лига България
Национален комитет по кърмене
Център за бременни жени – Пловдив
Родители от интернет сайта за родители www.bg-mamma.com
Български национален комитет “Заедно за децата”
Mustela
Девин
Радио FM+
сп. ‘Кенгуру’
сп. ‘Моето дете’
в-к ‘Марица’
Gorichka.bg
ВUS Media

Заедно можем!


10 юли 2007
III Национален конкурс 2007

Център за бременни жени-Пловдив и Ла Лече Лига България, с медийното партньорство на радио FM+ за трета поредна година организират Национален фотоконкурс за любителска снимка. Той е част от дейностите, с които се отбелязва Световната седмица в подкрепа на кърменето.
За повече информация: Център за бременни жени, ДКЦ-1 (бившата поликлиника на Понеделник пазара), четвъртия етаж, 84 кабинет, тел 032/651 Повече информация тук.


03 юли 2007
Дай едно рамо на една полезна и хубава идея!

Сподели с приятелите си!
Помогни да се осъществи едно добро дело! Smile

http://www.bankazaidei.com/?p=ideas&id=1177&v=1&s=

Набираме финанси за издаване на брошура “Кърмене и работа”, която да бъде в помощ на всички майки, които искат да се върнат на работа и да продължат да кърмят бебетата си. Ако планирате да се върнете на работа след раждането на бебето, може да се чудите дали е възможно да комбинирате кърмене и работа. Да, кърменето може да продължи, след като се върнете на работа. Много работещи майки ценят тази специална връзка, която имат с бебетата си, която идва от продължаването на кърменето. Въпреки това, то изисква известно планиране и има практична информация, от която ще имате нужда. Ако идеята за брошура спечели някоя от наградите в конкурса, тя ще бъде изразходвана за пълно или частично финансиране на отпечатване на брошура “Кърмене и работа” от Ла Лече Лига България, която да бъде разпостранена в болници и лекарски кабинети.


12 май 2007
Ла Лече Лига България на една година!


1-7 август 2006
Програма на ССК в България 2006

София
1 август
Пресконференция, организирана от Министерството на здравеопазването по инициатива на майките от най-големия портал за родители в България www.bg-mamma.com. Началният час на събитието е в 12:00 часа в пресклуба на БТА.
3 август
Откриване на консултативен център по кърмене и лекция + видео филм в СБЛАГ „Майчин дом”. Началният час на събитието е в 13:00 часа.
5 август
Световен поход за кърменето на Ла Лече Лига България – мирно шествие в подкрепа на кърменето. Походът тръгва в 11:00 часа от градинката на НДК (маршрут – бул. Витоша – пл. Света Неделя)
7 август Връчване на Отвореното писмо на Министерството на здравеопазването
18:30 часа – откриване на фотоизложба Mammalia (Кърмещи майки) – в галерия СИБАНК, ул. “Славянска”, № 2 (входът е откъм ул. “Бенковски”)

Партньори в тазгодишното провеждане на Световната седмица на кърменето в България са:
Кърмещи майки от интернет сайта за родители bg-mamma.com
Министерство на здравеопазването
Глобален алианс за защита на детското здраве и хранене IBFAN WABA Group of Bulgaria
Национален комитет по кърмене
Български национален комитет “Заедно за децата”
Ла Лече Лига България
Център за бременни жени – Пловдив
Радио FM+
СИБАНК
Mothercare


1-7 август 2006
Световна седмица на кърменето 1-7 август 2006
Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в редица страни по света през първата седмица на август. У нас ще се чества за трети път – отново по инициатива на Центъра за бременни жени – гр.Пловдив, вече действащата Ла Лече Лига – България и с активната подкрепа на ентусиаст(к)ите от най-големия в България портал за родители www.bg-mamma.com.
Каним ви да се присъедините към нас на 5 август – събота, в парка на НДК от 11 ч., за да вземем участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни.
На срещата ще може да разберете повече за това какво представлява Ла Лече Лига, да се сдобиете с материали и дори да станете член. Ще имате възможност да видите кои са тазгодишните победители в конкурса за кърмаческа снимка, организиран от Център за бременни жени със съдействието на радио ФМ +.
Ще можете да поставите своя подпис под отвореното писмо, което призовава българските институции най-сетне да окажат истинска подкрепа и да насърчат желанието на майките да кърмят бебетата си,
Заедно можем!


събота, 22 юли 2006
Нека заедно Подкрепим, Насърчим и Защитим Кърменето!

Отворено писмо в подкрепа на кърменето!
http://www.bgpetition.com/podkrepete-karmeneto/index.html
Благодарим ви!


петък, 07 юли 2006
Фотоконкурс за снимки на кърмачески снимки по случай 1-7 август, Световна Седмица на Кърменето
Център за бременни жени и радио FM+ по повод 1-7 август, Световна Седмица на Кърменето – обявяват Конкурс за любителска снимка на кърмеща майка. Краен срок за подаване на снимките – 28 юли 2006г. Всички снимки ще бъдат поместени в уеб-сайта на радио FM+. Ще има много наградки.
Снимките изпращайте на електронна поща: friendshipbg@yahoo.com
и едновременно с това на електронната поща на радио ФМ+ studio@fmplusplovdiv.com
За повече информация: Център за бременни жени, ДКЦ-1 (бившата поликлиника на Понеделник пазара), четвъртия етаж, 84 кабинет, тел 032/651 152: 0888 895 026

Banner

приятели

БГ МАММА
Сдружение настоящи и бъдещи майки